Hírek  
Cégünkről
Referenciák
Műszaki megoldások
Toronydaruk
Kapcsolat
 
CÉGTÖRTÉNET

ÉMUK Plusz Kft.

Rövid visszatekintés a múltba

1949-ben alakult az ÉMUK (Építőipari Munkaeszköz Kölcsönző) Vállalat, melyet méltán tekinthetünk a mai ÉMUK Plusz Kft. "gyökerének".

Az ÉMUK Vállalat komplex tevékenységet látott el, magába foglalta az építőipar összes tevékenységének gépellátását.

Később átszervezték, a különböző területek gép- és alkatrészellátását, gépbeszerzését különválasztották, ezeket az Építőipari Gépesítő Tröszt (ÉGT) fogta össze. Az építőipar fejlődésével lépést tartva a kezdeti koncentrált gépkölcsönzést felváltotta az a koncepció, amely a megerősödött magasépítő vállalatok saját géppark kiépítését tűzte ki irányelvül.

1957-ben alakult meg az ÉM Építőgépszerelő és Kölcsönző Vállalat, amely befejezte 1959-ig a kisgépek átadását az építőipari szervezetek részére és ezzel vállalatunk gépparkját fokozatosan a mai tevékenységre is jellemző nagy emelőgépek specializációja felé tolta el.

A további szakosítás után 1961-ben megalakult az Építőipari Gépesítő Vállalat (ÉGV), ami már a napjainkig meglévő fő tevékenységet folytatta, toronydarus szolgáltatást kínált a szerkezet- és magasépítő cégeknek országszerte.

A rendszerváltás idején a magánosítási folyamat következtében megalakult az ÉMUK Kft, egy évvel később pedig az ÉMUK Építőipari Munkaeszköz Kölcsönző és Vállalkozó Rt, ami 2006-tól ÉMUK Plusz Gépesítő és Szolgáltató Kft. néven a korábbi hagyományokon alapuló kiváló minőségű szolgáltatással segíti megrendelői munkáját.

Cégtörténet évszámokban

1949: Építőipari Munkaeszköz Kölcsönző Vállalat (ÉMUK)
1951: Építőipari Gépesítő Tröszt (ÉGT)
1957: ÉM Építőgépszerelő és Kölcsönző Vállalat
1961: Építőipari Gépesítő Vállalat
1991: Építőipari Munkaeszköz Kölcsönző és Vállalkozó Kft.
1992: Építőipari Munkaeszköz Kölcsönző és Vállalkozó Rt., majd
2006: Építőipari Munkaeszköz Kölcsönző és Vállalkozó ZRt.
2006: ÉMUK Plusz Gépesítő és Szolgáltató Kft.
 

Telephelyünk
 

Telephelyünk


 Oldal tetejére